feest bruiloft bruid zingt bruidsfotograaf hoe lang?

Hoeveel uur boek je een trouwfotograaf op jouw bruiloft?

Rick de Jongh

Rick de Jongh

Zullen we de trouwfotograaf 8 of 12 uur boeken?  Moet de trouwfotograaf bij het feest zijn of niet? Hoe lang blijft trouwfotograaf op jouw bruiloft?

Dit zijn veelgestelde vragen van bruidsparen en logisch want elke bruiloft is anders! Maar het komt erop neer dat het allemaal afhangt van jullie specifieke behoeften en wensen.

Hoeveel uur boek je jouw trouwfotograaf op jouw bruiloft? In deze blog vertel ik jullie hoe je hier een keuze in kunt maken. 

De belangrijkste vragen die je jezelf kunt stellen om te bepalen hoeveel uren je de bruidsfotograaf bij jullie bruiloft wilt boeken, zijn de volgende:

1.  Hoe ziet jullie bruiloft er precies uit?
2. Waar wil je later nog op terugkijken? Zijn er bijvoorbeeld belangrijke momenten aan het begin of het eind van jullie speciale dag? 
3. Speelt jullie budget een rol? En is fotografie dan iets waar je op wilt besparen of juist niet? Het zijn allemaal keuzes die voor iedereen anders zijn. 

Grappige feestfoto's bruiloft feest

1. Hoe ziet de indeling van jullie bruiloft eruit?

Het is belangrijk om de indeling van jullie bruiloftsdag goed helder te hebben voordat je een trouwfotograaf boekt. Tenminste, je kunt best een trouwfotograaf aanschrijven ruim op tijd (aanrader zelfs!) aanschrijven zodat hij jullie trouwdatum kan reserveren. Maar als je het aantal uren of een pakket gaat kiezen moet je weten hoe de dagindeling eruit ziet.

Als je bijvoorbeeld een intieme bruiloft met een korte ceremonie hebt gepland, gevolgd door een receptie, heb je waarschijnlijk geen volle dag een bruidsfotograaf nodig. Maar wanneer je van plan bent om een uitgebreide bruiloft te hebben van ceremonie, receptie, diner, feest, dan heb je waarschijnlijk een bruidsfotograaf nodig die gedurende de hele dag foto’s gaat maken.¬†

2. Wat zijn voor jullie de belangrijkste momenten die de trouwfotograaf moet schieten?

Een bruiloft is een van de meest bijzondere dagen in het leven van een stel en er zijn een aantal belangrijke momenten die absoluut vastgelegd moeten worden door een goede trouwfotograaf waar jullie een klik mee hebben. Het vastleggen van deze momenten kan het paar helpen om hun herinneringen aan de dag levend te houden en te koesteren. Vaak zie je dat de ceremonie het belangrijkste moment is. Het moment waarop het paar elkaar het ja-woord geeft, de blikken van het bruidspaar op dat moment, de moties van dede gasten is van onschatbare waarde!

Een ander belangrijk moment is de toost of de speeches. Dit is vaak het moment waarop vrienden en familie hun liefde delen voor jullie als bruidspaar en ook daar zijn emoties weer super mooi te fotograferen.

En dan zie je dat de meeste bruidstellen kiezen om ook het feest te laten fotograferen. En dit is terecht. Hier is de meeste stijvigheid van de gehele trouwdag eruit. De meest spontane en dus ook ‘echte’ momenten zullen tijdens het feest plaatsvinden. Mijn bruidsstellen zijn altijd heel blij als ze de foto’s van het feest terugzien!

Last but not least zijn de voorbereidingen van een trouwdag nog een belangrijke die in eerste instantie vaak vergeten wordt door het bruidstel. De aankleding, de¬†first-look en het ophalen van de bruid. Het is namelijk het meest toffe om de mooiste dag van jullie leven als een geheel verhaal in foto’s te hebben. En dit betekent dus van de aankleding tot en met het feest! Natuurlijk is dit een persoonlijke keuze, maar vanuit mijn fotografisch oogpunt is dit het mooiste voor een trouwreportage.

Ik bied verschillende pakketten aan, passend bij verschillende behoeften. Neem eens een kijkje op mijn bruiloftenpagina.

3. Budget? Hoeveel kost een trouwfotograaf op jouw bruiloft?

Zoals alles bij een bruiloft is ook een trouwfotograaf een investering. Maar er is wel een verschil. Een trouwreportage is de enige investering waar je ook na de bruiloftsdag zelf nog van kan nagenieten. Een investering voor het leven zo gezegd! 
Bruidsfotografen zijn er in elke prijsklassen en van amateuristisch tot professioneel.
Ook hierin bepaal jij zelf weer wat je belangrijk vindt. Wil je kwaliteit en professioneel gedrag op jouw belangrijkste dag of vind je het vooral belangrijk dat er een paar plaatjes geschoten worden. Hier zit het verschil tussen een  professioneel en amateur trouwfotograaf. 

Maar moet ik dan de duurste fotograaf uitzoeken?! 
Nee dit hoeft ook weer niet. De prijs zegt niet altijd iets over de kwaliteit. Daarom is het ook heel belangrijk om altijd een kennismakingsgesprek met een trouwfotograaf in te plannen zodat je vertrouwen hebt en je een wederzijdse klik voelt. Daarnaast bekijk je natuurlijk eerst het portfolio van de fotograaf en kijkt of de stijl past bij jouw smaak. 
Bij Rick de Jongh Fotografie is dit een voorwaarde!
Ik kan zeggen dat ik in een middensegment zit. Hiermee bedoel ik normale prijzen;  gemiddelde prijzen voor een ZZP’er in deze branche. 

Andere trouw blogs

Trouwfotograaf tot en met het feest laten fotograferen?

Trouwfotograaf tot en met het feest boeken? Trouwdatum check! Trouwfotograaf – Hilversum |...

Trouwfotograaf uit de buurt – Kwaliteit, vertrouwen, connectie is belangrijk

Trouwfotograaf uit de buurt: Is dit belangrijk? Trouwfotograaf – Hilversum | Bruidsfotograaf...

Wat zijn mooie trouwlocaties?

Tips en Tricks voor jullie perfecte trouwlocatie in Nederland! Er zijn weinig momenten in het leven...

Hoeveel uur boek je een trouwfotograaf op jouw bruiloft?

Zullen we de trouwfotograaf 8 of 12 uur boeken?  Moet de trouwfotograaf bij het feest zijn...