De laatste twee jaar is fotografie een belangrijk onderdeel van mijn leven geworden. Ik heb altijd al interesse gehad in zowel fotografie als video, maar heb het tot even geleden nooit  ‘serieus’ durven gaan doen. Soms komt iets op (wat) latere leeftijd op je pad en soms al heel vroeg, beiden is prima en hebben zowel nadelen als voordelen. 
Als het later op je pad komt kan ‘weinig ervaring’ een nadeel zijn, maar ik zie het liever positief: er valt nog een hele fotografische wereld te ontdekken! En deze ontdekkingsreis, waar kennis en vaardigheden groeien, kan verslavend zijn..

”Ik streef ernaar om deze fotograaf ook te zijn”

Voor mij begon deze ontdekkingsreis door het kijken naar en leren van inspirerende fotografen die er hun beroep van hebben gemaakt. Veel fotografen maken ook vlogs over hun fotografie. Hoe meer ik naar deze vlogs keek, hoe meer ik erop uitging en leerde. De eerste keren dat ik in de nacht opstond om de zonsopkomst te fotograferen vond ik het gewoon spannend. En nog ben ik altijd positief gespannen als ik dit doe. Altijd kritisch je gemaakte foto’s evalueren, zorgt ervoor dat je al snel verbetering gaat zien in je foto’s. Soms zijn dit kleine stapjes en soms wat grotere. Maar uitgeleerd zal ik nooit zijn.
Ik ben dus geinspireerd door deze fotograafvloggers om de fotografie en, misschien nog belangrijker, mijzelf serieus te nemen. Deze personen kunnen naast hele mooie beelden maken ook iets anders en dat is anderen inspireren, vertrouwen geven en het werkelijk aanzetten tot actie. Ik streef ernaar om deze fotograaf ook te zijn.

Steeds vaker zijn fotografen dus ook nog vlogger en hun social media ziet er doorgaans gelikt uit. En dit allemaal om hun merk als fotograaf te versterken.
Wat een werk’ dacht ik vroeger; het gaat toch om mooie foto’s? Ja, in essentie zeker. Wanneer je geen plezier beleeft aan het zoeken naar de mooie beelden of deze gewoonweg niet maakt, is het onmogelijk om een professionele fotograaf te worden. Het is dus een van de voorwaardes. Want anno 2020 wordt er kwaliteit, proffesionaliteit en snelheid verwacht. We willen een totaalpakketje. De social media is hiervoor de etalage.
Ik doe het ook: een site, instagram, portfolio en een blog. Het is de manier om mensen via verschillende media te bereiken en hen kennis te laten maken met mijn passie, diensten, kunst of welke naam je het ook wilt geven.
Als jij mij nodig denkt te hebben, sta ik open voor al jouw vragen. Ik ben flexibel en wil graag meedenken. Dankjewel voor het lezen van mijn langdradige ‘in een notendop’. Ik deel dit alles graag met jou.